Friday, March 31, 2006

rahutu koduloom

katlamajal mu köögiseinal on jälle veri vemmeldama hakanud. sama oli eelmisel kevadel, või no pigem küll suve hakul, sest täna aasta tagasi teda isegi et polnud mul seal veel.

aga koliseb ja müriseb ega lase magada. toona öeldi, et üks radiaator peab olema KOGU AEG põhja keeratud. nii me siis elasime õnnelikus kodurahus, elutoaradikas kuumamas. pesu pestes oli mugav, kõik sai hetkega kuivaks. ja talvel polnud vahet. ja magamistuba sai siis regullida nii külmaks, kui isu on.

aga ei, temale nüüd ei sobi nii eksole.
ja katlavalvurid gaasifirmast ütlesid, et lahendus on radikate seadistus ära vahetada - magamistoa oma põhja, teine nii nagu vaja.

oo, milline suvi tuleb! kaks lahendust on ellu jäämiseks ja tunnikesegi magamiseks mõnel ööl: aken pärani või madrats elutuppa. sest aken pärani plaani miinus on see, et siis on voodi täis ämblikke ja ülemiselt korruselt pärit viieaastaseid avantüriste, kes ka paokil aknad põlevi silmili lahti nokivad.

Wednesday, March 29, 2006

kevad vanalinnas ja teised

nädala eest olid viru tänaval mehed, kes lammutasid ketaslõikuriga kõnniteelt seda 10 sentimetri paksust jääjama ära.

ja siis ükspäev, esmaspäeval vist, olid vanalinna kõnniteed äkitselt täis Jääkangiinimesi. ma juba ammu mõtlesin, et kui mul oleks kõnnitee ja jääkang, siis nii tore oleks jääd raiuda ja sulaveele teid teha. nigu lapsepõlves. ükspäev olid siis kõik vanalinna kojamehed (peale selle õnnetu voorimehe tänava omade) kangidega väljas. mõnsa. ja tagelt oli järgmisel päeval juba pool voorimeest ka paljas. võite sinna kõndima minna juba küll. enne oli see üks hullemaid kohti.

ehitustandrist ka.
esiteks, see uus postimaja oma on kõnniteele laienenud. ei läinudki kaua aega. ahvide planeet raisk.
teiseks, milline idioot kirjutab oma objekti väravale hiigelplakati et "ehitusobjektil viibimine keelatud"??? kui mina oleksin seal ehitaja, siis ma teeks päev otsa seal sildi kõrval suitsu (sest ilmselt ma suitsetaks, kui ma oleks ehitaja) ega siseneks, sest keelatud on ju. kuhu jäi vana hea "loata" või "võõrastel"?
kolmandaks, kust kurat üldse saavad kell pool kümme hommikul segumasinad falgimehe vile peale väravast sisenema, kui igasugustel koppadel ja kärudel on kella kümneni üldse kesklinna sõit keelatud?

no ilm mulle tegelikult meeldib. las sulab jah kõmm kõik korraga ära, mitte et vindub kuu aega. ja sulab teatavasti paremini siis, kui vett peale valada. kui korralikud riided selga panna, on võimalik seda kõike täitsa nautida. kodumaja katuselt hiilivad lume- ja jääpangad tegid küll murelikuks, aga need sadasid suurte mürtsudega täna öösel mu magamistoa akna taha. ühistu koosolekul tekkis küll küsimus, kes selle eest vastutab, et lumi ja jää katuselt alla libiseb... ma ei hakanud ütlema, et kaebame ilmataadi (või -jaama?) kohtusse. õnneks leiti siis, et ühistu vastutabki... ja hea on, et öösel tuli, vähem allajääjaid. no tegelt, kui mõtlema hakata, siis kõiki ühistu liikmeid küll koosolekul kohal polnud... eks kevadel sulavad välja.

Wednesday, March 22, 2006

mõista mõista misse on


selline lugu siis härra pikkorainenilt. ma ei tea, kust teda leida, et selle loo siin avaldamiseks luba küsida, aga kuna ma sellega raha ei tee ja mina ju olengi öö, siis ehk ta ei pahanda.

Tuesday, March 21, 2006

hommikune seks

vanalinn oli täna hommikul täis poodide ustele koputavaid inimesi. ilmselt töötajad või töötajate sõbrannad, kes tahtsid enne avamist sisse saada, aga võtmeid polnud, ja see, kes pidi nad sisse laskma, seksis ülemusega tagatoas ega saanud parasjagu tulla.

ma juba tean, et varsti tuleb see aeg, kus vanalinn on täis otsiva näoga võõraid, kes seisavad mõnel tänavanurgal, kaart näpus, ja vaidlevad. ma alati mõtlen, kas peaks abi pakkuma, aga olen siiani kasutanud taktikat, mis eeldab nendepoolset aktiviteeti: vaatan neile möödudes sõbraliku näoga otsa ja ootan, et nad ise küsiks. kui ei küsi, ju siis pole vaja.

ja siis pärast seda tuleb välikohvikute hooaeg, mis tähendab, et hommikul on vanalinn kuivalt täis kaubikuid. nad tulevad korraga nii pool või kolmveerand kümme (sissesõiduluba on küll juba kuuest kümneni, aga ükski kõrtsmik ei ole ju kell kuus hommikul kohal lihtsalt sellepärast, et kaubikumees oma kokakasti saaks siis ära tuua) ja ummistavad nii sõidu- kui kõnniteed. pooled tagurdavad, sest ees on kõik umbes, teised tahavad tagant lisanduda, aga ei saa, sest keegi ees tagurdab jne. sa ei mahu kusagile, oled siis jala või oma traateesliga, ja viimasega on tegelt eriti keeruline, sest kogu aeg tuleb kolida kõnniteelt sõiduteele ja vastupidi, aga viru tänaval on kole kõrged äärekivid.

aga see on ainult osa mu tööteest.

esimene osa on kalamaja. ei mingit müra: linnulaul ja rahu. poisikesed jooksevad koolist keldripoodi jäätist ostma, teised jooksevad ümber koolimaja (vahel on kooli värava ees stopperiga keka õps), lumi on puhas ja päike on soe. aguliromantika.

teine osa on balti jaam. trammid kolisevad, autod ei tunnista jalakäijaid, pumpsvalleraad jagelevad odekolonnitilga pärast, mutikesed tulevad turult ja tuvid lendavad inimestele pähe. üks vene mutt jookseb, vehib ja hüüab: “vera!” aga rong paneb uksed kinni ja viib vera ära, mutt jookseb veel rongile järgi. aga vera on läinud. tunnelis mängib pikkade blondide juustega poiss kitarri ja laulab, et ta ei satisfaktsiooni. päris hästi, ükskord andsin isegi raha.

kolmas osa on siis vanalinn. suvel rahulolevad turistid, talvel kitsad libedad kõnniteed jõhkrate purikate kohal. kerjused ja uksi avavad poodnikud. poisikesed jooksevad koolist pagaripoodi saiakesi ja kokat ostma. vahel näeb kalju kivi ja vahel ivar põllut, üks neist tervitab mind itsitades.

nelja osa on city. citys kohtaks kiirustavaid pintsaklipslasi, ilusate riietega mehi ja hästi lõhnavaid naisi, kalleid autosid ja audentese ees suitsetavaid välismaa tudengeid. aga juba liiga kaua aega on selle osa nimi hoopis ehitustander. ehitustandril näeb tähtsat falgimeest vilistamas, kui mõni seguauto tahab objektile pääseda – vile kõlab selleks, et jalakäijad seisma jääks ja auto läbi laseks. aga autojuht ei vaata falgimeest, vaid tüdrukuid, ja viipab, et nad enne ära kõnniks. tüdrukud vahivad hirmunud falgimeest, kes vilistab tähtsalt ja viipab autojuhile, et see sõidaks. autojuht vaatab tüdrukuid ja viipab, et nad… lõpuks läheb falgimees ise autojuhi juurde ja jalakäijad julgevad liigutada. kuni seinu pole, näeb maja sees legomehikesi, kes helkivi kiivrili oma maja ehitavad. ma ükspäev vaatasin, et see kõige hullem ehitus, mis juba aasta aega kõnniteed on terroriseerinud, peaks valmima märtsis 2006. aga postimaja kõrvale oli juba uus aed ja kopp püsti pandud…

selline hommik, viis päeva nädalas. kestab umbes 35 minutit (no jalgrattaga vähem) ja tööle jõuan ma liiga sageli täpselt kaheksa minutit hiljem kui peaks.

2

Monday, March 20, 2006

sihandne öö

istusin koduõues kivi otsas, naabrimehe kraisler oli ka hoovis. kuidagi oli hoovi pääsenud kaks pätti, kes arutasid, et poolteist kilo mingit narkootikumi pole veel mingi diiler, see on lihtsalt endale ja sõpradele, ja asutasid end miskile peole minema. nagu muuseas proovisid mõlemad autouksi, et istume sisse ja sõidame (mõtlesin veel, et kuidas, väravad on ju lukus), aga nentisid nördinult et "sellega ei saa", kui leidsid, et uksed on lukus. otsisid siis taskust võtmeid, traadijuppe ja kruvikeerajaid või muid muukimisvahendeid. enne kui asja kallale asusid, ütlesin kõrvalt, et selle autoga nad küll kusagile ei lähe, vähemalt kuni mina seal kõrval olen. üks ütles seepeale teisele, et "ah lähme minema" ja asus üle aia välja ronima. teine ütles "oota", võttis taskust nüri lehtsae, näitas mulle ja küsis, kuidas meeldib. hakkasin kartma, tõusin püsti ja eemaldusin. hakkas kividega loopima. ma hakkasin appi karjuma. kui hakkasin ka maast kivi võtma, ründas raibe saega. karjusin appi ja ärkasin hingeldades. noh ja kui ma juba ärkvel olin, käisin pissil ka, aga enne kontrollisin ikka põhjalikult vannitoanurgad üle, ega seal mõni saemees istu.

kusjuures tähelepanuväärne on, et mõnes unenäos ei ole hääl ära, vaid ongi võimalik karjuda! õnneks ma vist päriselt ei karjunud, ainult unes, aga ikkagi. tavaliselt on põgenemisel jalad ja karjumisel häälepaelad halvatud.

Sunday, March 19, 2006

mari keel

"põhumõtteliselt" on uusim marikeelne sõna, ma just tegin. (ise võite arvata, kas mõtlesin lambist välja või sündis kogemata, aga see polegi tähtis.) selle täpset tähendust ma alles töötan välja, katsetan seda sõna siin-seal. katsetage ka ja andke teada, mida see siis tähendada võiks :)

parem hilja kui vara

no mõni inimene ei tee ju terve elu jooksul ühtegi sokki oma kätega valmis. selles plaanis pole minu kolme nädalaga valminud sokk midagi hullu. ja ma kavatsen ikka teise veel teha :p

Monday, March 13, 2006

kohtumine jeebiga

no tegelikult me ei kohtunud, nii pool meetrikest jäi puudu. aga mina arvasin, et paremalt tulnud auto sõidab otse, sest ta ei näidanud suunda, ja astusin juba kõnniteelt maha sõiduteeserva - ruumi selleks oli küll ja küll. aga tema arvas, et keerab vasakule, otse üle minu, ja kuna teisi AUTOSID ei paista, ei pea suunda näitama. sain ta plaanidest aru siis, kui meeletu pidurikrigin oli. tema oli sama ehmunud kui mina ja keeldus autot liigutamast enne, kui ma olin turvaliselt ikka tema eest üle tee läinud. aga no PALUN näidake ALATI suunda! teised autod pole ainsad, kes sellest infost midagi peavad, jalakäijad vajavad seda sama palju!

sada vakka tangusoola ja poolik naine

märksõnu minu viimasest nädalast:
1. Ilma Tagumikuta Naine lasi spordiklubi dushiruumis dushiotsiku vabakäigule ja pritsis täitsa märjaks mu rätiku.
2. mida teha kausitäie küpsetatud jämeda meresoolaga?

eks olulisi asju oli ka, aga igale asjale oma koht. ja aeg.

Friday, March 10, 2006

sex toys

kuna mu prii kommentaariumi on avastanud spämmirobotid (Fleshlight - Male Masturbation Toy!), siis edaspidi tuleb kommenteerimiseks end identifitseerida. kuidas, ma veel ei tea, asun settinguid näppima. ilmselt tuleb kusagile oma meiliaadress panna või ma ei tea, kuidas blogger selle lahendanud on.

Tuesday, March 07, 2006

ohoo, veel lund!

no pühapäeval ma leidsin juba ühe koha, kus lumi oli nii palju ära sulanud, et sai kuiva tagumikku pidades päikese käes nati õlut limpsida. lükkasin rohkem pinki lumest lagedaks, et päikesel oleks lihtsam pinki kuivatada, ja lubasin päikesele, et kui juurde sajab, tulen jälle lükkama. aga kui sajab hommikul ja päeval ja õhtul ka (öö kohta ei tea öelda), siis vist pole mõtet. ma siis kohe lähen, kui sadu lakkab ja päike tuleb.

Monday, March 06, 2006

pakume tööd mehele

võtame üheks päevaks tööle mehe.

eeldame:
seksiobjetiks olemist
irooniat ja intelligentsi
osakonna naiskolleegidele lillede toomist

pakume:
tasuta kohvi ja ajalehtede lugemise võimalust
mõõdukat tasu

tööle asumise aeg: naistepäeva hommikul.

avaldused, küsimused ja cv-d jäta kommentaaridesse. link pildile tuleb ainult kasuks.

Friday, March 03, 2006

teistmoodi tegelikkus

kaubamaja kellamees pani mu käekellale uue patarei. nentis, et esimene patareivahetus sel kellal, kiitis, et vana on hästi käinud. kuna ma olen mitmesaja krooni ulatuses kogenud, et karterikaane tihend võib pärast kaane mahavõtmist enam mitte kõlvata, küsisin kella tagasi saades, kas see on ikka sama veekindel kui enne. sepp pomises, et see on niiskus-, mitte veekindel kell. poetasin, et olen temaga varsti kolm aastat ujumas ja pesus käinud. kullamees kõrvalt küsis asjalikult: "kolkend meetrit, jäh?" ja kellamees vsatas: "nojah."

seletasid siis mulle, et ujuda võib sellise kellaga, kuhu on kirjutatud sajameetrine veekindlus. ja kullamees itsitas, et kellategijad kunagi tegid oma koodi, mille järgi 30 m ei tähenda 30 m vett, vaid ainult pritsmeid, ja 100 m ei tähenda, et sellega võib saja meetri sügavusele sukelduda, vaid et sellega võib vanni minna ja ujuma ka. "no umbes nagu et jahumüüja kilo on hoopis teine kui kartulimüüja kilo," irvitas ta.

Thursday, March 02, 2006

müüja on lehm!*

ma pole küll majanduses kõige tugevam kivi põllul, aga kas turumajanduse üks osa on tõesti see, et kuulutatakse välja hea teeninduse kuu ja kui siis selle kuu jooksul peaks juhtuma, et kohtud mõne teenindajaga, kes lausa näkku ei nussi, siis pead kohe helistama tasulisele infotelefonile ja neile sellest erakordsest sündmusest rääkima?

teate, see on nagu see "kapten oli täna kaine"-anekdoot.

teen ettepaneku järgmisel aastal 11 kuud teenindada kõiki kenasti ja ühe kuu kuulutada halva teeninduse kuuks ning kutsuda siis üles inimesi andma teada hoopis neist teenindajatest, kes tuleks kohemaid lahti lasta.


* pealkiri pärineb mingis maakohas üleval olnud müügikuulutuselt. pastakaga ruudulisel lehel.