Tuesday, July 29, 2008

otsitakse wickedly cooli cari

mäletate?
vot mulle küll aeg-ajalt meenub ja teeb muret.

ma täna sain vähemalt pooleldi täidetud punkti "Drive a wickedly cool car". peaaegu sellepärast, et mina oleksin eelistanud oluliselt vanemat jaguari enne selle wickedly cooliks nimetamist, aga j antud eksperthinnang ütles et noh, s-type, enamvähem.

see oli üks murettekitavamaid punkte ausalt öeldes, nii et kui wickedimaks ei lähe, siis ma loen selle tehtuks. mõni kuu on veel, tõsi, minna. ma tahaks mustangiga. sellise vana ja punasega.

aga "Have a proper girlie / blokie holiday" on ilmselt nii kuhjaga ära tehtud et! iseasi, kas see oli nüüd girlie või blokie :p

ja tegelikult on endiselt käimas konkurss parimale tõlkele nii mõnegi punkti osas. kindel, et tuleb kingadesse oksendada?

kassanäe - peaaegu ülimoodne!

värsket (no juulinumber, aga mu juuli ei sisaldanud väga palju ajakirjalugemise aega. ehkki folgi ajal tuli augusti oma ka juba! pere ja koduga on samad lood: juuli pooleli, august saabunud.) maireklairet lugedes leidsin täna, et sa oled ülimoodne, kui:

* kannad omavalmistatud riided. kuna ma ei oska neid teha, kannan tihti kas teise ringi riideid või ema valmistatuid, nii et pool punkti siiski;
* kasvatad ise ürte või aedvilju. ürtide eest check;
* küpsetad kodus leiba-saia. leiba ostan poest hädaolukorras, saia me eriti ei söögi. võibolla asjad muutuvad, kui saan sõtkumisevaba pärmitaigna retsepti. leiva osas siiski check;
* käid kalal, marjul ja seenel. vot kalal ei käi, nii et 2/3 check'i;
* toetad oma ostudega kohalikke ökotootjaid. no nii palju, kui rahakott kannatab, jah, a no head leivajahu mujalt naljalt ei saagi kui kohalikelt ökotootjatelt;
* lülitad regulaarselt välja oma telefoni ja neti ning naudid elu. no selle eest eriti punkti ei saa, telefoni seeshoidmiseks on omad põhjused ja netis ikka olen, kui kodus.

kokku siiski kenake skoor. seda kõike moodsuseks pidada, selle peale pole seni tulnud. a no kindlasti on veel aspekte, näiteks peaks kasutama looduskosmeetikat (kasutan ainult nii palju, kui peab, sest see on niii kallis!) ja mitte omama mootorratast. mitte et ma sellega nüüd suurt sõidaks või midagi...


luksuseks me elu siiski pidada ei saa. kriteeriumid on:
*juhtlause: teen ise! - ostmise asemel. no ma ei oska õmmelda ja kudumiseks-heegeldamiseks ei ole nii palju aega, kui tegelt tahaks. a tahtmine ei loe, tegemine loeb ju TEGELIKULT.
* moto: "jõukus olgu näha" asemel "tagasihoidlikkus näitab maitset". vot ei mõtle nii ega teistpidi.
* oma aia välibasseini asemel oma tuulegeneraator. no basseini pole, aga taastuvenergia asemel kütame 340 päeva aastas üht radikat maksimumkuumaks. põhjused tehnilised, hind meeletu nii rahakotile kui loodusele. ülejäänud 25 päeva vast on see aeg, mis meid kodus pole. kui pikemalt ära, lülitame ikka välja.
* peres vähemalt kahe auto pidamise asemel igal oma jalgratas. check, ja arturil on kaks!
* puhkus barbadose asemel kodukamaral. vot ei saa päikseisu vastu, päevitamas käime juba mitu aastat lõunaeuroopas. tänavu lausa kahe lennureisiga, sest siit ju odavlende sooja kohta ei lähe!
* õhtusöök trendirestorani asemel koduköögis - alati olnud, mul pole restoraniraha ja ma pole piisavalt moodne, et end seal hästi tunda.
* tarbimine hooajamoe asemel moodsatelt klassikutelt. hooajamod ei koti, aga moodsaid klassikuid ka ei tea. teksad on klassika, aga nad ilmselt peavad mõnd brändi silmas.
* plaatina, vääriskivide ja kristalli asemel kõik looduslik ja naturaalne. no kirjutan alla, aga ikka mõistuse piires. pärlid on mul puust ja nahast, üksikud hõbeehted on ka, a no kesse viitsib nt kõrvarõngaid vahetada, nii et kannan seda, mis kord kõrva sai pandud. ja jooksuratta sai artur kawasakilt plastist ja metallist, mitte likeabike'ilt puust. sest hinnavahe on enam kui neljakordne, kui saatmiskulu mitte arvestada! kui arvestada, siis ainult kahepoolekordne, mis on ikka liiga palju.

Sunday, July 13, 2008

kiirsupp

kõik on kindlasti väga põnevil. no ma siis ütlen: kaks varrukatega ja üks varrukateta top oli täitsa üle. ja kõik sokipaarid peale ühe, mida läks vaja pärast sooja kliimat londoni öhe naastes. tennised ka. need tennised, mis ma spetsiaalselt päev enne reisi ossin ja spetsiaalselt popid punased paelad peale sebisin.


reis ise oli supervahva. korralikult tülli läksime ainult ühe korra ja korralikult öömajata (kell kümme õhtul kottpimedal maanteel võõrast linnast paar km väljas) kah ainult ühe korra. mõlemad probleemid lahenesid vere ja kriminaalasjadeta.


muidu oli põhimõtteliselt kogu aeg selline oomaigaaden seisund:





näiteks selgus, et london on päriselt olemas!

siis selgus, et kämping, kus me pidime ööbima, on suletud. õnneks leidus teine selle lähedal ja paremagi koha peal.

kolmandal päeval selgus, et ka veneetsia on päriselt olemas!

neljandal päeval selgus, et maailmas on linn, kus tehakse kõike klaasist ja kogu aeg, nii et pronkskujusid neil linnas pole. on klaasist.

viiendal päeval selgus, et lonely planet valetab.

kuuendal selgus, et colosseumi nägemiseks ei pea rooma minema. piisab täiesti horvaatia läänerannikust.

seitsmendal päeval selgus, et ka merisiilid on päriselt olemas.

kaheksandal, et ka triumfikaare nägemiseks piisab horvaatia läänekaldast.

üheksandal päeval kuulsime kell pool kümme õhtul reibast teadet, et meie planeeritud öömajja tuleb viis kilumeetrit jala käia. pärast 20 minutilist autostoppimist kottpimedal lõunamaa maanteel loobusime (nad lihtsalt ei näinud meid) ja läksime tagasi linna, kus võtsime esimese ettejuhtuva hotellitoa. 130 eurot, prego!

kümnendal päeval imestasime, et maailma suurimas ligipääsetavas koopas ei olegi mäkdoonaldsit. mismõttes, isegi veneetsias oli mäkdoonalds!

üheteistkümnendal saime teada, et hyde parki sulgemine (igal südaööl) võtab tund aega, ja nägime, kuis pargi kohal olev taevas on lennukeist paks. nägime korraga kolme samal sirgel olevat ilmselgelt stanstedi sama maandumisrada rihtivat. neljas tuli puu tagant välja paarkend sekundit pärast esimese teise puu taha kadumist. ja nii väga kaua aega.

ja kaheteistkümnendal päeval selgus, et see on tõsi: siin on 16 kraadi ja tuul ulub. juuli my ass!



kuna imestamist, näete ise, oli lakkamatult, on pilte nii palju, et ma ei julge lubada, et need kunagi internetti koormama saavad. siiski katsun iga mainitud highlighti kohta midagi siiagi sebida, kui mitte enamat.