Wednesday, March 24, 2010

kelle nägu on hiir?





olgu siingi hiir ette näidatud. jäädvustas fotopesa.

stereotüüp, ikka teie*

käisin kütet ostmas. meil on ju kaks kaminat. ja leidsin, et siinsamas sillamäel on "kodupood" ehk kopli kütteladu (mitte lasta end nimest eksitada), mis müüb puitbriketti.

no helistasin, et kas onu on seal. onu oli ülisõbralik, polnud seal, aga lubas helistada, kui läheb.
helistas.
läksin ka.
uurisin ja puurisin, kuidas erinevad tükid kaminas käituvad, ja otsustasime üheskoos, et ma proovin mõlemat sorti. minu jaoks avati tonnised pakendid, ühest võeti välja kümne- ja teisest 25-kilune kott. vastavalt siis ümmargust ja kandilist eksole.
teised onud vaatasid imelikult, aga see sõber muudkui rääkis mulle, mis vahe neil on ja millest neid tehakse ja et kaminas nad muudkui põlevad ja proovi siis jah mõlemad ära, siis tead, ja viitas samal ajal teistele et mine-mine ja tee siis see pakk lahti lihtsalt noh, kui ühtki avatud tonni parasjagu pole. teised siis tegidki. sõidutasid üksteist tõstukiga lae alla, et mu 25 kilu kätte saada, väga tore oli kõigil.
siis nad tõid need mulle kenasti autosse muidugi ka.
ja siis ma tänasin ja lubasin ära proovida ja tagasi tulla ja veel osta ja siis ei läinud auto käima. natuke muret see tegi, aga no kõne käbile ja mis seal ikka. meil just oli käivitumisega mingi nuss ja auto käis paranduses ja ma teadsin, et käbi olla kuskile koputanud ja siis käivitus, aga ma ei teadnud, kuhu. nüüd ta siis telefontsi õpetas ja ma pugesin peadpidi tagumise istme alla koputama. aga ikka ei käivitunud. aga onud muudkui piilusid uksest murelikult, mis ma seal pusin. just sõbralikult ja murelikult, mitte et "tra need rasedad on ikka lambad".
siis käbi juhendas edasi, et üks plaat tuleb seal tagumise istme all lahti kruvida. leidsin kruvika ja asusin kruvima ja käbi oli muudkui toru otsas. siis tuli juba sõber-onu abi pakkuma. ütlesin meelitatult, et näe mees telefonitsi aitab juba, ehk saan nüüd käima, aga aitäh.

pärast mõtlesin, et päris pädev olnuks vastuseks "mis viga, kas saab aidata?"-le vastuseks rehmata käega "ah, kütusepump nussib!"



* vastavalt vanale eesti traditsioonile tuleb ikka raseduse kestel selline olukord leida ja vastav postitus teha.

Sunday, March 21, 2010

sisustusnädalad

meil on juba voodi ja vaip, testimiseks toodud koju kaht sorti kaminakütet ning reedel armusin ma ühte riiulisse, milleta nüüd köök päris nukker tundub. täna läksime otsustavalt ostma ja saime teada, et seda pole mitte kusagil enam. kas kunagi tuleb, ei tea. mis ma teen selles köögis nüüd! koli või välja!

aga otsingute käigus leidsin ühe sooduskupongi:

ei tihanud oma ekraani kääridega rünnata, nii et kui riiul kunagi peaks tulema, pean vist ikka täishinnaga võtma. aga noh, allahindlused polegi minu jaoks, reedel saime oma kalli vaiba kätte ja juba täna on see kenake protsent alla hinnatud.

järgmised väljakutsed:
tapeet (kolm!)
lampe (midagi kassi toa lakke ja midagi elutoa põrandale ja midagi master bedroomi seintele)

Thursday, March 18, 2010

näitus sikupillis

kui väljas paistis veel päike ja lumi oli puhas, käisime kassiga majatagust mänguväljakut uurimas. tema testis liumäge, mina keskendusin munnidele.

verbaalne:
lahke:

ja kuri:

Wednesday, March 10, 2010

sada ruutu

noh,
köök on nüüd korras.
elutoas on ainult paar kastikest.
arturi toas on mänguasjad kastides ja raamatud virnades, sest riiulit tal veel pole, aga autod on vaibal nii, nagu härra soovib, nii et muuga ei põlegi. aga seal on ka kolm kasti hiire riideid, mis ootavad kummutit, ja mina ei tea, kust või millal see leitakse.
trepihallis on lisaks remonditavaarile kastid ja kotid igasuguste asjadega. ootavad kah kummutit. äkki täna saavadki...
meie toas on üks suur madrats ja üks suur riidehunnik. ootavad vastavalt voodit ja mingit lahendust. millist, teab vaid tuul.
"kuuris" on mõned kastid, millega pole kiiret. ja kodumasinad, mis ootavad uusi kodusid. ja külaliste voodi. ja kapp kuuriasjadega.
kaminad ootavad puid ja vannituba vanni.
muidu kodu nagu kodu ikka.
varsti ootame külalisi.

Friday, March 05, 2010

hüvasti, kalamaja!

me nüüd kolime ära.


ainult autod ongi jäänud pakkida. artur nõudis, et need tuleb viimaseks jätta. diivan veel jääb paariks päevaks siia, äkki tuleb külalisi...



kõige tähtsam kast. et ei juhtuks, nagu kassiga. ja et käbi teaks, milline kast kaasa haarata, kui peaks olema vaja.