Monday, November 24, 2008

nõiajaht

see jutt tuleb küll kassi mänguasjakastist, aga siia blokki, sest et siin on vastav rubriik.

tähendab.

alles see oli, kui ma viljandi vahet sõitvaid inimesi terroriseerisin nõudega tuua mulle lego advendikalender, mida eestis müüakse ainult ühes poes: anttilas. ja see on kas postkastis või viljandis. ja postkastid imevad. terror viis selleni, et olen 320 krooni võrra vaesem, aga karp mu kapis 1. detsembrit ootamas (viljandi poes viimane) - hindamatu! (sorry, kes ilma jäid!)

vananaistesuve vihmastes mälestuses sündinud legohulluse päevilt on meil mänguasjakastis meie oma juku poest pärit ehitusautode karbis olnud raamatuke, mis õpetuste vahel reklaamib teisigi samas raskusastmes vahvaid komplekte. üks neist hakkas meeldima, aga näe ei ole poes näppu jäänd. väsisin otsimast ja meilisin maaletoojale. "Täname, et tunnete huvi Lego toodete vastu. Küsitud 6164 toode ei ole kahjuks meie sortimendis ja me ei saa seda Eestisse tellida."

otsustasin loota välismaale - sõbrad ikka vahel käivad ja mul endal on kena traditsioon veebruariti soomes motomessil käia. lego.com'i shopis end soome piirkonda liigitades selgub aga, et toode not available. rootsiga sama. klikkisin siis kõik pakutud riigid läbi, et hakata sarnaselt viljandi vahet pendeldajatega terroriseerima inimesi üle ilma. kanaadas, palun väga! mujal pole saadaval. mitte üheski reastatud riigis! miks? ja üldse, mismõttes "eestisse tellida ei saa"? "Maade kaupa on kaubavalik erinev. See mis läheb Usa turul, ei pruugi hästi minna Hiinas jne. Ka meile jääb see mõnikord arusaamatuks, kuid nii see paraku on."

et las ma nüüd sõnastan taani geeniuste mõtted: toodame vahva tuletõrjekomplekti, mis ei meeldi ühelegi neljaaastasele maailmas peale kanaadalaste!

PS tulistan e'bayd, et saada euraasia ainsaks LEGO® Rescue Building SetItem #: 6164 omanikuks!

6 comments:

maris said...

meile tuli just täna postkasti kiri, et legokalender ootab marja poe juures postkontoris. mulle läks ta küll maksma rohkem, st postikulu ka, aga mu tuttavad pääsesid.
aga hea asi on küll. meil oli eelmisel aastal samuti lego kalender ja ka poiste variant (lapseks on meil muidu tüdruk kodus). tänavu plikadele eraldi enam ei pakutudki. a no ikka väga okei on igal hommikul seda avada (õigemini avamist vaadata) ja ise ka päris päriselt rõõmustada uue mehikese üle. sest legomehi pole ju kunagi liiga palju ja need ei jää hiljem mõttetult vedelema, nagu näiteks kindermuna asjad. legod saavad kõik kambakesi koos oma kastis istuda ja nendega saab miljon mängu mängida ja miljon asja ehitada.

öö said...

a kust sa tellisid? anttilast?

maris said...

jajah kodulehelt.
www.anttila.ee
a see maks on üpris suur, kokku on midagi 395 kr vist.

Kadi said...

Hii. :) Meil siis samad mured. :) mul on ka neljane kodus, kes avastas oma ehitusmasinate Lego raamatust, et tahaks üle kõige maailmas seda komplekti ka. Ja loomulikult ei ole seda Eestist ega lähedalasuvatest maadest saada.
Selle blogipostituse leidsin ka, muide, nii, et googeldasin Lego 6164. :) Ega ma seda blogi muidu ei teagi ;)

Aga väike vihje sulle - leidsin ühe variandi - meile tuli Otto saksakeelne kataloog koju, sealt saab Eestisse ka tellida Otto kaudu (paned aga koodi tellimusse ja korrutad eurod 21-ga). Ja seal on see lego täitsa olemas. Saatsin ise tellimuse ära, erilisi lootusi veel ei hellita (äkki on otsas vms), aga eks näe, mõne nädala pärast peaks mingi vastukaja ikka tulema. ;)

öö said...

no meie kass on alles kahene, need komplektid on nagu rohkem meile siin :p aga kui vaadata seda, mida sellele vanusele pakutakse (noh, duplod on jamad ja päris-legodest noorimad ongi neljased), siis on valik ülisitt: see tee-ehituse oma äge ja see on meil olemas, siis lihtsalt klotsikarp massi lisamiseks (olemas) ja mingid erilised nõmikud majakesed ka. kesse maju tahab, andke vilkuriga autosid! aga ei. mitte teile, nõmedad eurooplased!

aitäh otto-vihje eest. tea kas see tähendab, et saksamaal seda müüakse? easyjet enam berliini vist ei vii, tõsi... mul igatahes hetkel on plaan b käsil. võtan otto plaaniks c.

Unknown said...

Äkki on mõnele veel abiks allolev link, kust Lego advendikalendrit kenasti tellida saab. Hind kroonides ja kaup eestis täitsa olemas ja kulleri või smartpostiga saab koju kätte
http://www.legola.ee/lego-city-advendikalender/t/334.html
Erki