Wednesday, December 02, 2009

ärevus suureneb

nii nelja kuu pärast peaks me siia 38-ruutmeetrisesse tikutopsi neljakesi ära mahtuma. häid lahendusi pole, niisiis valime plaanide b, c ja d vahel.

b: lapsed saavad nari. hiir alla meie kõrvale, kass üles piirde taha.
miinus: tikutops-magamistoas hingame mõne tunniga juba praegu, kolmekesi, sisse kogu olemasoleva hapniku. päästab lahtine aken, igal aastaajal. pakasega jube jama, alt siis radikas toetab bassiga. nari puhul rändaks kass otse lae alla akna jäiste iilide kõrvale.
võimalik lahendus: puurida läbi kipsi ja soojustuse ventilatsiooniauk. nõuab natuke mõtlemist ka, sest et kipsi taga on vill ja villa taga on kile, kile ja paekivi vahel juba iilib meid huvitav hapnik. aga kuna iilid on õueõhuga, tuleb need hoida villast eemal, muidu mädaneme kiiresti siia ära. ilmselt tuleb siis läbi selle augu ajada mingi toru, mis eraldaks villa iilidest.

c: loobume elutoast. kass saab tagatoa endale ja kolib sinna ka kõik oma mänguasjad, meie kolime elutuppa mingile magatavale lahtikäivale diivanile ja peame siin ka hiirt.
ühtlasi: lahendab probleemi "mida teha suure lapse mänguasjadega, kui väike hakkab ringi ukerdama ja neid suhu toppima?"
miinus: elutoa ja mõnusa voodi kadumine.

d: narisse kolivad hoopis kass ja... meie. et alumine korrus on lai ja ülemine kitsas. kõrvale mahuks siis võrekas. ja võibolla lausa kummut hiire garderoobi jaoks!
miinus: eee... noh, meil võib tulla tahtmine seal nari alakorrusel prõmmima hakata. ma ei tea, kuidas siis väikelaps ülal rahulikult magada saab.

plaan a on muidugi suurem kodu, aga seda ei paista mitte kusagilt.

9 comments:

Gea said...

kas sobivat kodu ei paista või raha ei paista uue kodu jaoks? kui sobivat kodu leidmises probleem, siis me pole veel müüki pand, aga varsti paneme, pisikese kolmetoalise Nõmmel, maja terve teine korrus. oma aed ka...

öö said...

PISIKE kolmetoaline pole vist päriselt see, mida me otsime. ja suurema kodu taga on võtmesõnaks väikese kodu ostja. seda pole veel tulnud.

Mina, suur ja väike said...

e. ma äkki üüriks omale suurema (praegu on neid väidetavalt soodsalt saada) ja olemasoleva üüriks välja.

öö said...

väljaüürimine jällegi ei kõla nagu väga jätkusuutlik projekt tänapäeval.

Gea said...

jah, olemasoleva müük on raske jah, soovin edu.
see pisike meil muidu 58 ruutu. seega üsna pisike jah, aga armas.

öö said...

noh aga, gea, näitad siis enda oma või?

maris said...

mari, sa võid proovida enda korterit üürida, annab tulemusi küll ma arvan. mõnus ja hubane koht kesklinna lähedal. naabriks vahva poissmees. tegelt ka. müümisega on jah keeruline. aga väikest korterit linna lähedal ikka tahetakse üürida.
ja palju õnne kõhuhiire puhul! kas sugu on teada ka juba?
ps, mul endal on ka üks kahetoaline kakumäel üürida, kui keegi tahab. üürnikud just kolivad välja ja jääb tühjaks.

öö said...

aitäh, õnned kuluvad ära. sugu on üldiselt maailmas kusagil teada, aga mitte minule. aga kui ma peaksin tahtma teada, siis on mul üks kinnine ümbrik, kus see kirjas on. aga ma ei taha seda avada. eelistan kevadel reaalelus vaadata, mis pihku jääb.

Gea said...

me pole veel ametlikult müüki pannud, sest pole aega olnud kolimisjärgset puhastust teha. seega pole linki anda. a kui saan mahti mõned pildid teha, siis saadan. Kui tahad, võid muidugi kohe vaatama tulla.

ja palju õnne ostja leidmise puhul!