Saturday, February 17, 2007

mu kodus käisid vargad

ja viisid ära mu viimase nelja aasta elu. pildid, jutud, koolitööd, koduleheküljed... arvuti siis. kas ka muud, ma veel ei tea, ma olen tartus. saame näha.

seniks andke nõu:
kas läpparitel on kuskil "must nimekiri", kuhu ma enda oma nüüd kirja võiksin panna?

mis nad nendega teevad, viivad pandimajja? on mõtet pandikaid kammida ja oma masinat otsida?

kas ma saan midagi veel teha?

kuidas nad arvuti käivitamisel küsitavast passwordist mööda saavad ja kuidas kõvaketta tühjaks?

kas pole neile paras, et see masin on neli aastat vana ilma akuta käkk, mis praegu maksab paar tuhat krooni? ja et pole mu kodus ei juveele, ei plasmaekraaniga telekaid?

nad muidugi otsisid hoolega, nii et mind ootab ees 38 ruutmeetrit poriseid jalajälgi (alustades voodist, sest nad sisenesid magamistoa aknast, kust pole mujale astuda kui otse padjale ja sealt üle voodi teise tuppa) ja sama palju politsei sõrmejäljetahma. ja eks asju võib puudu olla muidugi veel. aega neil oli.

hämmastavalt palju sõnu tean ma. viimased 10 tundi olen vihast värisenud ja muud juttu kokku hoidnud säästmaks energiat, et kord veerandtunnis kõlavalt paisata: värrrrrrrrrdjad. annaksin pool kuningriiki, et saaks end täis juua (aga ei saa, sest arturi söögisedel on minu omaga otseselt seotud) ning kange tahtmine on midagi lõhkuda. segi lüüa kellegi ilus nägu, poriks trampida mõni kena lillepeenar, mäsaks peksta kena auto või lihtsalt nõusid vastu seina puruks loopida.

värdjad.
värdjad!
VÄRRRRRDJAD!!!!!

12 comments:

Kajakas said...

on küll värdjad.

ja see tunne võib ikka väga kohutav olla :(
Pani ennastki jälle sellele hirmsale võimalusele mõtlema, et mis siis kui ...
Ptui-ptui-ptui üle vasaku õla.

karikate emand said...

Vastik lugu, väga vastik... Kahju kohe :(... Ei oska tarka infot anda, kahjuks... Vast nad passwordist Sinu tekstideni ikka ei pääse...
Kole lugu :(...

Manjana said...

Nii palju kui mina tean, siis arvuti kõvaketta tühjendamiseks küll passvordini vaja pole minna. Hoopis enne on võimalik kogu Sinu elu ära kustutada :(
Tavaliselt müüakse neid asju käest kätte. Seepärast ei ole ka ilus osta kellegi käest midagi kahtlaselt odavalt vaid pigem teatada sellest politseile.

Igatahes tunnen kaasa. Mida politsei sissemurdmise kohta ütles? Kui seal on kõvasti jalajärgi ja asju, siis äkki saab vargad kätte?

Anonymous said...

Kõigest olulisest kõvakettal peab alati olema varukoopia. Tagantjärgi tarkus vist :( Kõvakettad on õrnad, kui ära ei varastata, lähevad teinekord ka ise puruks.
Sinu asjadele saab ligi küll. See nõuab pisut motivatsiooni, teadmisi ja häkkimist. Vaevalt, et varganäod sellega jännata viitsivad, pigem müüakse asi käest-kätte maha.
Kaastunne!

Tõnn said...

uhhh... elasin yle just samasugse asja mõned kuud tagasi... õnneks oli viimasest installist jäänud varukoopia teise arvutisse... kadus ainult paari kuu töö ja elu... aga ikkagi... sitt, sitt sitt... ole vapper, pea vastu, need värdjad saavad oma palga, kindel see

Anonymous said...

Arvutis on üks tavaliselt varjatud Administrator konto. Kui sellele pole parooli peale pandud, on sisse saamine käkitegu. Kuigi vaevalt see suurt osa vargaid huvitab.

Anonymous said...

See parool on väga kergesti murtav. Tõmbad Ophcrack LiveCD iso ja kõrvetad plaadile. Sisestad cd rom'i ning restart. 5-15 minutiga kirjutab kõigi kasutajate paroolid tekstikujul ritta.

Anonymous said...

ma tunnen sügavalt kaasa, sest tean, mida sa tunned... üle elanud 2 koduvargust.

Anonymous said...

Värrrrrrrrrdjad tõepoolest, see on sitemast sitem tunne. Aga olen Luluga nõus - need värdjad saavad oma palga. Jõudu sulle!

Anonymous said...

Mari, ega Sul meilikastil automaatlugemist peal ei olnud juhuslikult? No et kohe kui võrku saab, loeb meilid sisse? Kui jah, siis mingi udune võimalus läpaka praegust asukohta tuvastada, on võtta ühendust oma meiliteenuse pakkujaga ja tema juurest ära näha, kust võrgus ollakse. Ja-jah, ma tean, et tegelt ei taha pakkujad seda avaldada, aga pärast pikka ja pidevat veenmistööd olen ise abi saanud... Muud ei oska soovitada kahjuks...

öö said...

meilikast on mul internetis. küll aga laob msn end letti. aga nii msni kui meili jaoks peab u MINU passakaga, isegi mitte guestina sisenema arvutisse.

no igatahes:
kui kuulutustes või kusagil jääb kellelegi jalgu fujitsu siemens c1020, seerianr YBDM055757 ja tootenr VFY:C1020S-01FGB, siis andke märku.

luize said...

On küll värdjad. Muud sõna ei maksa isegi kasutada selliste inimeste kohta, kes ust-akent lõhkudes tulevad sinu koju ja viivad ära su asju.
Mul käisid umbes viis aastat tagasi, uksest. Eriliselt rõve oli sealt ise sisse tulla ja oma rüüstatud kodu näha. Uskumatu ja samas tülgastav.
Õnneks polnd mul sel ajal ei arvutit ega üldse midagi väärtuslikku kraami, mistap viidi ära tolmuimeja, veekeetja, rulluisud, natuke riideid, ainuke hõbesõrmus ja lapse rahakassast kroonistes müntides 100 EEK.

Rõve. Sissemurdmise unenägusid näen aeg-ajalt siiamaani. See tunne ei lähegi kunagi mööda.