Wednesday, October 07, 2009

õpetuseks nikliallergikutele

mida teha, kui sul on ilma parimad teksad, aga sa ei saa neid kanda, sest rihmata on perse paljas, aga mõlemad su püksirihmad ajavad kõhu sügelema? jah, sul on vaja niklivaba püksirihma. seda nimetatakse probleemiks.

sest et kui ehteid saab osta puhtast hõbedast või kullast või millestki veel, siis igasugu rõivakraami, kus metall küljes (teksanööpidest ja rihmapannaldest metallkaunistusteni aluspesul), tehakse suvalistest sulamitest ja kui just pole eraldi märget, et toode on allergikuile ja/või niklivaba, võid selle rahumeeli poodi jätta - nigunii ajab sügelema! osa asju, tõsi, saab kinni teipida, needsamad teksanööbid näiteks. aga püksirihma naljalt ei teibi ilma et see kaotaks suuremat osa oma väljanägemisest.

niisiis lähed sa moekaubamajja ja astud sisse vähemalt kolmekümnesse kenasse butiiki, et vaadata, kas neil on a) metallivaba püksirihma, b) niklivaba pandlaga püksirihma. ma tegin seda üleeile. see võttis kohutava aja. pandlata rihmu mõned olid, aga need olid rohkem nagu laiad vööd, teksavärvli rihma-aasades täiesti kasutamiskõlbmatud. jah, koledad pealegi. ning suurem osa kristiine keskuse peente butiikide teenendajatest polnud millestki taolisest (Ni) iial kuulnudki. küll aga olid nad lahkelt valmis kogu oma rihmavaliku sildid kõige peenemate kirjadeni kohemaid läbi lugema, et leida, äkki mõni ongi. mina samal ajal tagurdasin, kinnitades, et see on levinud allergia ja seega tehakse spetsiaaltooteid ja sel puhul on see SUURELT kirjas, mistõttu nad kindlasti TEAKS, kui neil selliseid oleks, nii et polegi mõtet hakata niimoodi luubiga otsima... no igatahes tulemuseks pärast kõiki neid poode oli null. (kaks tükki leidsin tegelt, aga need olid hõbedased ise, nii et vastukaaluks pandla üleni nahka mässimisele oli arvatavasti kogu see nahk pealt sädelevaks nikeldatud.) nukralt lonkisin siis ülejäänud perele prismasse järele...

et leida sealt ruutmeetrine vitriin AINULT niklivabu rihmu! peenikesi, jämedaid, punaseid, musti, riidest, nahast, valgeid, IGAsuguseid! kvaliteetseid! kõrval oli väiksem valik ka tavarihmu.

niisiis, ärge te raisake aega butiikidele, minge kohe toidupoodi. seal on lahendus!

4 comments:

maris said...

variant on ka rohkem süüa, siis ei kuku püksid alla.

Heiks said...

veel on variant särk püksi toppida, nii et too õnnetu pannal sul vastu naba ei käiks. mis nabakate komme see olgu! ilmad on külmad, saad veel põiepõletiku kah!

öö said...

kumbki variant ei tööta, sest minu püksid on sellised kahesentimeetrise lukuga tavaliselt. mul on ainult üks nii pikk topp ja see on vahel pesus. aga söömine puusakonti laiemaks ei tee.

notsu said...

Nähtavasti väga hilinenud kommentaar, aga ma olen vahel pükstele peenikese salli vööks peale sidunud, kui muud pole võtta. See olla vahepeal veel suurmood olnud, mine tea, äkki on praegugi.