Thursday, July 20, 2006

tabule ajaviiteks

blogelemine = blogisid lugedes logelemine
(t tegi sõna)
ehkki minule tundub, et hoopis mina tegelen blogelemisega - blogeleja oleks siis laisk blogipidaja.

no mis ma teha saan, pole mul pooltki nii põnev elu kui kaloril oma timuri ja tolle meeskonnaga. teadmatutele, timur on rott ja meeskond on seni teadaolevalt 8-liikmeline. kõik on surnud, nii timps kui ta kaheksa semu. kes läks lõksus, ahned lõuad juustu löödud, kes sõi mürki (nende viimased mälestused elust on päris lõbusad, arvestades seda pilves tuikumist), mõne maised jäänused said vaklade koduks...

vahepeal tahtsin kirjutada sellest, kuidas ma olen tõenäoliselt üks levinumaid rekvisiite tallinna külastanud turistide linnafotodel, sest kui sa ikka kaks korda päevas vanalinna läbid ja igal sammul, ükskõik mis suunas või kui ettevaatlikult astutud, oled mõne pildistatava ees või taga, siis paratamatult jääd peale. eriti sellise kõhuga. ("varjab sae ära! see varjaks linnahalli ka ära!" oigas kalor ükspäev, kui ma kuuriehituse juures sae kõrval kükitasin ja ta saagi ei leidnud.)

jaa, me saame kuurid! brõnnidele ja ma ei tea, millele veel. ühistu südametunnistus arvas, et kõikidel kuuridel peaks olema ühesugused lukud, sest muidu on kole. see tundus nii jabur ettepanek, et ma tükk aega ei uskunud ja pidasin seda halvaks kuulujutuks, aga kui ta kord ise mu kuuldes seda ütles, siis... siis küsisin, aga mis siis saab kui keegi ehitab uue kuuri hiljem (nagu meie praegu) ja poes pole enam sellist lukku nagu teistel kuuridel on, et kas siis peavad kõik enda omad välja vahetama, et ühesugused oleks? selgus, et just nii.

3 comments:

Anonymous said...

lukud lukkudeks aga kas kuurid peavad ka täpselt ühesugused olema ?

kalor said...

miukest kuuri sa tahad siis? kutsume frank gehry? jõuame veel, iseenesest. nagunii tuli meil toll kõrgem, mille ainsaks seletuseks jäi, et tõllu tänava alla on uus laamade äär või rifivöönd tekkinud eelmisel nädalal.

PS saag oli päris suur ja elektriga, mitte käsikas

Anonymous said...

näe, pühendusega artikkel ja tabu va progeleja ei ole märganudki tänu ja kiitust avaldada.
aga kui ühistu südametunnistus oleks linnaarhitekt, siis oleks kõik majad ühesugused. nii et parem on, kui ta ainult kuuride detailplaneeriguga majandab.