Friday, October 13, 2006

affrika

viimasel ajal jäävad igal sammul jalgu suurepärased uudissõnad (grammatikaõpikud võiks seda liiki nimetada näiteks topeltsõnadeks) nagu 'mankiaff' (by vaske) ja 'muuvifilm' (by borat) ja 'tiimimeeskond' (by opakas eas-ist), juba ennevanasti oli olemas ka 'karate-peksa' (by kapten). minule need väga meeldivad. noh tööl muidugi ei kasutaks, aga... no mankiaff! see on nii armas!

ja kui ahvid juba jutuks tulid, siis kassile nime otsides sattusin ka Ahvole. nüüd ma nimetangi ahvodeks neid, kes ahvideks osutuvad.

ahjaa, kunagi kohtusin distantsilt ettevõttega, mille nimi oli Hüdrovesi.

6 comments:

Tõnn said...

Kunagi nägin yhe vanaaegse kaardi peal nimetust: "Virtzjarv-see ozero". Ja mai tea, kuidas seda grammatika õpikud võiksid nimetada.

Aga jah, ega need topelt (või tripelt) sõnad ei peagi ju erinevatest keeltest tulema. Miski "türamunn" või "vituputs" võiks vabalt kasutusel olla kellegi poolt.

annushka said...

soomes on kasutusel väljend 'kuuminta hottia'. ehk siis väga aktuaalne ja populaarne asi on kuuminta hottia.

Anonymous said...

Jajaaa. "Lihakarn" on ju tegelikult "lihaliha".
Virtzjarvseeozero on vist jah olemas, midagi taolist on ka peipsi kohta. "Lake peipsijarwzee" vms. Kiiruga koostatud sõjaväekaardid. Sobivad mülkameestele vanade teede otsimiseks ja keelemeestele vanade nimede ning keelelise möödakepi uurimiseks.

öö said...

jaa-jaa.
mulle meenub nüüd ka lugu butros-butros-kaalist, kes läinud baden-badenisse duran durani kontserdile.
jeli-jeli jõudis...

ja üks selle suve tõsisemaid lämbumisohte oli siis, kui mõtlesin täitsa ise välja nalja: cous-cous? - seal-seal! kuskus on siin siis see toit. kalor ei naernud üldse nii nagu nalja suurus nõudis, aga kui ma hiljem msnis nõudvalt ütlesin, et see on tõesti väga naljakas, vastas ta "on-on" ja ma pidin jälle otsad andma.

Anonymous said...

haigus süveneb. 7. novembri Virumaa Teatajas ütleb Ants Leemets: "Rakvere linna arendab see, kui tehakse konkreetseid tegusid. See ei ole mõni hullumeelne crazy tegu, see on väga mõistlik tegu,"

kalor said...

siit on ju puudu "legendaarne kultusbänd" (by ingrid peek) ja "aastalõpu jõulupakkumine" (by elion). üks oli veel, aga küll varsti tuleb meelde.