Sunday, June 24, 2007

hoolsa perenaise seitse nippi

mõelnud hoolas perenaine teha kastet. tellinud poest vahukoort, poodnik ei teadnud, palju vaja, ja toonud suure. natuke vahukoort olnud järel ka mingist eelmisest toidust. kuna hiigelkauss oli täis ka maasikaid, leidnud hoolas perenaine, et säästlik oleks mitte mõlemaid raisku lasta, vaid neist kokku üks maitsev parfee keevitada. hakanudki keevitama.

keevitamise käigus selgunud, et üks vahukoor on pisut tükiline. hoolas perenaine tellinud poest järgmise. samal ajal, kui käskjalg poes oli, leidnud aga perenaine, et nii koore maitse kui lõhn on superluks, kasutame ikka selle ära. aga koor olnud juba teel. nii saanud hoolas perenaine hoolimata hoolsast ärakasutamisest siiski kappi ühe üleliigse vahukoore.

samal ajal, kui hoolas perenaine toas koort vahustanud ja maasikaid purustanud, söönud mehed õues suurest kausist isukalt jutu kõrvale maasikaid. hoolas perenaine siis saanud kausipõhja jäänuid põrnitsedes poriseda, et sealt pidanuks veel parfee ja koogi peale kah jaguma. mehed vabandanud, et nad ju ei teadnud. kõik jäänud sõpradeks, sest ega perenaine neid tõesti hoiatanud.

samal ajal, kui hoolsa perenaise truu saadik olnud parfeed naaberkorteri külmikusse valmima paigutamas (hoolsa perenaise külmik on mulluseid maasikaid täis, sinna magustoite ei mahu), meenund perenaisele, et oh raisk, seda lahtikäivat vormi läheb ju koogi ümber vaja! helistanud hoolas perenaine korter kümnele ja palunud laenuks sealset vormi.

maasikad olnud nüüd teatavasti peagu otsas, aga kaks magustoitu kappides kaunistusi ootamas. aga pole viga, mida ei saa parandada - hoolas perenaine läinud hommikul turule ja ostnud maasikaid - kuna need olid nii ilusad, võtnud kohe terve kasti.

nii olnud hoolsal perenaisel, kes alustas kokkuhoidlikust mõttest üleliigne koor ja maasikad ära kasutada, liiga palju maasikaid, üleliigne vahukoor ja kokkulaenuatud koogivormid.

No comments: