Sunday, October 11, 2009

sõltlane, selgus!

kui nahaarst soovitas mulle päris veenva argumentatsiooni najal mõneks ajaks loobuda küünelakkidest, sädelevatest (nt lau)kreemidest, kakaost ja sokulaadist, leidsin ma, et maailmas on muudki peale nende nelja, eriti kui veto on ajutine. arst veel soovitas, et kui šokolaadita ei saa, siis on täiesti legaalne süüa valget. selle peale vilistasin põlglikult: see pole ju šokolaad, parem olen üldse ilma! liiati ei ole ma end kunagi mingiks šokolaadihulluks pidanud. no hea on jah, aga...

sestsaati tundub maailm koosnevat sokulaadist. hakatuseks tundus, et pole võimalik teha ühtki kooki (muidugi tahtsin browniest ja sacherit!), saiakest (esmakordselt elus tekkis tungiv vajadus teha sokulaadikattega moonirulle) ega muud asja. vähe sellest, poest ei saa ka midagi magusat osta! lutsukommide ja iiristega üht tõsist magusaisu ei rahulda. isegi kõik paremad jäätised on šoksiga!

noh siis tõi käbi mulle kaks suurt karpi raffaellosid. kolmanda kommi järel päris jäle kraam!
ise ostsin paki sefiiri. päris hea, aga piiratud koguses.
jäätis sellist õhtust "mul on midagi magusat põske vaja" probleemi ei lahenda. pannkookidest ja õunakookidest rääkimata.
niisiis, kaks ja pool nädalat pärast the soovitust tõi käbi mulle kaks tahvlit valget šokolaadi mustikatega (ilmselt ainus valik meie keldripoes), mida ma nüüd, saba jalge vahel, külmikust närimas käin. homme kammin kaubanduses lejäänud valiku ka läbi ja tassin kogu sortimendi koju.

1 comment:

Eilve said...

Oo m atean, mis tunne see on! Ma näen ainult piima igal pool. Seda teeb kolm nädalat piimavaba dieeti tite seedimise nimel. Ja kui see neetud dieet mõjub, siis pean vähemalt kolm kuud ilma piimata olema!