Monday, October 04, 2010

keskhaiglad

tallinnas on palju haiglaid. mustamäe, kesk, meremeeste, magdaleena... a tegelt pole need mustamäe haigla, keskhaigla, meremeeste haigla ega magdaleena haigla, vaid ida-tallinna keskhaigla ja lääne-tallinna keskhaigla ja põhja-eesti regionaalhaigla. eksole.

kui palju lihtinimene sellest jagab, ma ei tea.

ilmselt selle välistamiseks ongi jagatud pealinn ida ja lääne haiglate vahel.
ilmselt just mõistmise välistamiseks nimetatakse ainult ida-tallinna keskhaiglat suupäraselt keskhaiglaks ja teisi muude nimedega, ehkki nood on ka keskhaiglad, lihtsalt lääne-tallinna omad.
ja et oleks kindel, et patsient, kes sellest kõigest ikka veel aru saab ja on harjunud ida-tallinna keskhaiglat nimetama keskhaiglaks ja teisi muude nimedega, ikka üldse millestki aru ei saaks, on lääne-tallinna keskhaigla registreerinud domeeni 'keskhaigla' ja eesnimi.perenimi@keskhaigla.ee on kõik ta personaalia kirjalikult lähenetav.

saite aru vä?

7 comments:

punakas said...

äh...Mari, kas sul on igav?

kalor said...

a rahva seas on ju tegelt ikkagi nii, et on keskhaigla, merimetsa, magdaleena, pelgulinna, mustamäe jne.

kuskil korra aastas arutakse, kas peaks mõne ühendama a sinna see jääb. too pole muidugi aint brändingu pärast vajalik, vaid umbes nagu ülikoolidega, et ega üle kahe eestisse mahu.

öö said...

rahvasuu muidugi ei valeta, a kui sul on vaja magdaleenasse mingile eriarstile pääseda, kuhu sa siis helistad? lühinumbreid on kaks, ida ja lääne omad. rahvasuu siin ei päästa.

Anonymous said...

...see on selleks, et tekitada segadust ja segaduses patsient valib kiiruga oopis tasulise ja eraka, sest tal pole mahti nuputada...

öö said...

jaaaaaa. tõesti!

Mari said...

Jah, Mari, sul on ju palju lähem hoopis Medicumi eriarsti juurde tulla. Domeeni nimi on ka sama :)

Naljahammas said...

Lääne-Tallinna keskhaigla on ka olemas?... Tõepoolest. Elad kuni õpid (õiged nimed ja numbrid selgeks), kui nüüd parafraseerida.