Sunday, October 20, 2013

hea kodanik


kamandasin muksud tasa ja vaatasin linnapeade debatti. artur, tuntud päevakaja- ja poliitikahuviline, ütles küll algul, et tahab ka vaadata, aga läks päris kähku uitama. 
pärast debatti pidin talle siiski laias laastus ära seletama, mis toimub. kuidas vaimiste eel mõelda, miks mõelda ja mis juhtub nendega, kes ei mõtle. millega ähvardatakse mittemõtlejaid, kui nad ei lähe valima, kui palju sellistes ähvardudes tõtt on ja miks tegelikult osa inimesi ei lähe valima, aga kõik lollid lähevad. Image
pinalitäie pliiatsitega tegin vannitoapõrandale mõtlevate ja mittemõtlevate ja kojujäävate ja valivate valijate kambad ja seletasin ära, miks peab valima. samadest pliiatsitest ehk tarkade ja lollide häältest moodustus koalitsioon ja opositsioon. (vasakul lollide hääled, paremas nurgas kojujäänud, üksikud ja paarid lootusrikas vastujõud äralollitatud häälte massile.)
kui lubasin poisid veel homme valima ka kaasa võtta, on mõlemad tulised tulijad ja arturit on ilmselt valimispäeva õhtul päris raske tulemuste tulemisest eemal hoida.

No comments: