Friday, May 19, 2006

reede

need poisid. kes rääkisid soome keeles. kes ostsid terranovast suuresuure kotitäie roosasid ja lillasid särke ja helesinise nokamütsi ja muid lõbusaid riideid. kes, kuni müüja seda kirjut kuhilat kokku lappas ja kotti pakkis, laulsid falsetiga raadiole kaasa. kes laulsid kaasa, kasutades mikrofonina kassaaparaadi taga letil tolknenud mingit juhtmeotsingut. need poisid lihtsalt pidid olema järjekordsed geiristlejad. ehkki pealtvaadata olid täitsa tavalised poisid. aga see kõik oli nii nunnu.

aga kui kindlustusseltsi büroos osta endale reisikindlustus ja lugeda kohapeal läbi kõik peenikeses kirjas esitatud tingimused ning mõne kohta küsimusi esitada, läheb teenindajatel juhe täitsa kokku. nad pole ilmselt harjunud sellega, et mõni klient neid asju a) loeks, b) mõtestaks. aga no nelja peale saime ikka selgeks, mida ja miks millegagi mõeldud oli ja mille vastu ma siis nüüd kindlustatud olen ja mille vastu mitte.

3 comments:

Anonymous said...

kurb on see, et isegi kui sa aru saad, mis milleks on (see ei tohiks eriti raske olla mu meelest) ei saa sa nende tüüplepingute tingimusi muuta. niiet: võta või jäta :S

Anonymous said...

Teenindajatel läheb juhe kokku ka siis kui kaardimakse kviitungile alla kirjutades hakkad otsima, kus see summa kirjas on. Siis nad hüplevad närviliselt üles-alla ja näitavad: "Näe SIIA peate alla kirjutama."

Well, aga ma tahaks ikka teada ka, mis summale ma alla kirjutan. Ja kui osadel kviitungitel on summa ilusti suurelt kirjas, siis teistel on nurga taga helehalliga.

öö said...

eva, aga sa saad alati valida teise kindlustusseltsi, kus on teistsugused tingimused.