Monday, June 26, 2006

license to kill?

eile nägin maanteel sõiduautot, kus üks kass tagaistmel ringi hullas. selline vähem kui aastane, rohkem kui pooleaastane. suurem inimene oli tal seal küll ka, aga ei ühtki rihma ega tooli teda turvamas. ronis selle akna juurde, kust parasjagu põnevam vaade oli. minu meelest on see isegi hullem kui ilma kiivrita sõitmine, aga kui mõtlesin kõvasti, et eiteakaspeakspolitseissehelistama, küsis käbi "miks sa nii kuri oled?"
aga käbi, kas sa minul lubaksid kassi pohhuilt tagaistmel sõidutada? kiivrita paarisajameetrise sõidu peale olid küll mitu päeva kuri...

ja telgis magada on väga kõva. seni pole kunagi olnud, aga vot nüüd on. mul on vaja nüüd seda madratsit, mis on pehme, ja parem, kui ta end ise õhku täis imeks nagu päästeparv. soovitusi?

7 comments:

Anonymous said...

kui tahad pehmet madratsit, siis isetäispuhuv väga ei kvalifitseeru. vähemalt niipalju kui mina neid näinud olen.

Anonymous said...

telgis magamine on kõva sõna muidugi :)
mul endal on (küll mööndustega)pehmeks küljealuseks kvalifitseeruv täispuhutav/pumbatav madrats. selline, kus rida eraldiseisvaid pontoone üksteise kõrval. kui see kõvasti täis puhuda, muutub see pisut häirivalt ribiliseks. kui lõdvaks jätta, siis nt istumisasendis toetad ikka vastu maapinda. parem oleks kombineerida seda mingi teise, tihkema matiga selle all. suhteliselt kitsas on ta muidugi ka, nagu kõik sedalaadi küljealused, nii et hommikuks on pool keha ikka sealt ikka maha pudenenud.

a kassid lahtiselt tagaistmel on üldse nilbe teema. peale ohutuse veel okse ja mustade jalanõude jäljed polstril jne. parem ikka kinni siduda.

Anonymous said...

mina ei saa ka aru, miks sa nii kuri oled. teiste elu on muidugi vaja korraldada, aga miilits on juba nati liiast.

öö said...

aga kui sa maani täis juhti näed liikluses paarutamas, siis ei tule tahtmist vilkumilkusid kutsuda või? või kas sina meie kassi laseksid niimoodi sõidutada või? ah muidugi laseksid, sa sõidaks ise ka ilma kiivrita, ja helistama ei hakkaks sa omal algatusel nigunii kusagile...

Anonymous said...

vilkumilkudele helistamine on küll asi, milleni minugi kodanikuviitsimine ei küüni. isegi kui helistaks, mis siis? see ei ole ju nii oluline rikkumine, et peaks saatma mingi patrulli taga ajama.
ah ja eks kiivrita sõit on ka omajagu sõitja enda mure. kassidega on ses mõttes keerulisem, et neil ju veel oma ajusid pole ja seega peab keegi teine mõtlema. hea et see keegi mina pole :)

Anonymous said...

mina muide olen sellises olukorras helistanud küll miilitsasse. aga ma ei tea, mis edasi sai, nad vastasid umbes et "me vaatame, mis me teha saame".

ma arvan muidu ka, et igaüks võib iseennast tappa, aga teisi ei tohi.

maris said...

ma enne kui veel last ei olnud mõtlesin selliseid asju, et iial ei anna viinerit ega vorsti lapsele süüa, kommi saab alles kooli minnes ja eales ei sõiduta ilma turvatoolita autos. aga päriselu on midagi muud. kui ta ikka päeva jooksul ühtegi ampsu ei söö, siis lõpuks pistku või vorsti ning paar korda 1,4 aasta jooksul on juhtunud, et on ilma toolita sõitnud kah. siis muidugi mitte üksi trallitades vaid tagaistmel suure turvavööga kinnitatud inimese süles istudes. ja korra ka mul endal rooli taga süles, siis sõitsin küll 20 km/h ja ohutuled vilkusid. põhjuseks neil kõigil kordadel see, et vahel nad lihtsalt ei ole nõus toolis olema, röögivad end segaseks ja kui sa näed, et juba nutukrambid tulevad ja ükski rahustamine ei aita, siis mõtled, et kumb siis hullem on... me oleme 100 km ka päev otsa sõitnud, iga paari km tagant paus ja õue ja nii kui autotooli näeb, jälle kisa lahti.
pikk jutt tuli nüüd. ka mina olen selle poolt, et sa ei saa ju endale iial andeks anda, kui just sel ühel hetkel keegi jobu su autole otsa kihutab kui laps lahtiselt istub. aga nuttu on ka valus kuulata.