Friday, January 19, 2007

palun seletage mulle




küsimus on lihtne: miks kuradi pärast see telliskivi seal on?

lähteandmed:
* ühesuunaline see lõik pole, sest vastutulevatele autodele on ainult stop-märgid, ei ühtki ühesuunalisusele viitavat.
* siitpoolt siiski on mõeldud autod sinna liiklema tellisest hoolimata, sest kummalise lõigu lõpus on neile mõeldud "anna teed" märk.
* eraldi tähelepanu väärib tõik, et tellis on ristmiku EES, mis tähendab, et üldse ristmikulegi ei tohi sõita - ei otse, paremale ega vasakule. ainult märgini ja siis tagasi.
* seega tohivad kummalisel lõigul liigelda need, kes tulevad tellisetagusele ristile mitte siit, vaid vasakult või paremalt. neile pole ühtki märki - neil on peatee ja luba kõikjale kütta.
* tegu ei saa olla ka eksitusega, sest sada meetrit enne on hoiatav märk.

(härjapea tänav, kelmiküla, tallinn, eesti)

5 comments:

Anonymous said...

Üsna naabruses elanud inimesena tean seda kohta küll. Tellis on seal juba hallist vene ajast ja põhjuski olemas. Asi selles, et Mööda Härjapead hakkas ruulima Pelgulinna-sisene liikluskanal ja autod vupsasid muudkui üle Ristiku või keerasid sealt paremale-vasakule. Eriti just otse Sõlest tulijad ja Pelgulinna haigla kunded.
Samuti oli seal nurgal (pildil paremal asuvas majas)majavalitsus, kus käidi samuti tihedalt.
Siis kui juba mitu üle ristmiku sebijat olid nr 40 bussiga kokku põrganud, pandigi tänavaots kinni, liiklus läks lihtsalt nii tihedaks. See tellis kaitsebki siis Ristiku tänava pikisuunas liiklust, et keegi jalgu ei koperdaks. Kel vaja Härjapeast südalinna sõita, keerab Roo tänavale mööblimaja juurde, kel vaja vastaspoolele, suundub sama tänavat pidi vastassuunas Kolde puiesteele.
Aga Kelmiküla see nüüd küll pole, vaid ikka ehtne Pelgulinn. Kelmiküla kus ise 33 aastat elasin, asub Paldiski mnt, Tehnika Tänava ja Toompuiestee vahelises kolmnurgas.

öö said...

täitsa ammendav vastus. aga minu mullune regio atlas räägib, et kelmiküla on just sõle ja kopli tn ja paldiski mnt vahel ning pelgulinn sõle, palta ja merimetsa tee vahel. ja viimasest mere poole on siis merimetsa. ja seal Sinu nimetatus on kassisaba.

Anonymous said...

noh, ma pakkusin ööle ka välja variandi, et sealpoolse tänavaotsa inimestele lihtsalt ei meeldinud siinpoolse otsa inimesed.

maris said...

mina autojuhina olen sealt keelumärgi alt ikka vahel läbi lipsanud ja tegelikult päris vastik on küll. halvasti on näha, kas buss või auto tuleb, igavene jupitamine ja piilumine. targem on ringiga minna.

Anonymous said...

Mina ka ei nõustu Kelmiküla nimega. Olen pea terve elu sealkandis elanud ja tegu ikka läbi ja lõhki Pelgulinnaga