Wednesday, January 06, 2010

köök, endiselt

jätkame köögi lainel. sest et lisaks muffinivormile saatis jõuluvana mulle tupperware küüslaugupressi ja proffide tordipritsi, bodumi imelise teepresskannu, übercooli klaasist põhjaga lahtikäiva koogivormi, taevalikult ilusa savist punamusta serveerimistaldriku... rohkem kohe ei meenu, aga ilmselgelt on ette nähtud veeta alanud aasta köögis. noh, siis, kui kass ja hiir parasjagu mahti annavad.

mis on hea ettekääne rääkida viimase aja leidudest ja julgustükkidest.
esiteks pakkus k mulle mandli-mandariinikooki, mis on lihtsalt uskumatu juba teoreetiliselt, aga praktikas... mmmmm!
teiseks serveeris ta sinna kõrvale imetabast jooki nimega "kuum õunamahl, kus ligund vürtsid". mmmmm!
kolmandaks kui üritasin ühel koosviibimisel mõni aeg hiljem sarnast jooki teha, täiendas teine k seda jää ja ginger ale'iga. mmmmm!
neljandaks võtsin julguse kokku ja ostsin turult lihtsalt ühe käntsaka toorest siga. ma pole kunagi selliseid asju teinud või kui, siis rangelt kokaraamatu järgi (alustades lihatüki kaalust ja kunagisest asukohast sea küljes, lõpetades kraadide ja kõige muuga). nüüd määrisin selle (kilone aba, kui te juba küsisite) lihtsalt soola ja pipraga kokku, praadisin küljed kuumal pannil pruuniks ja ajasin mingil temperatuuril paariks tunniks ahju. mingil hetkel keetsin natuke aega kartuleid ja panin need ka seale seltsi, vahukoort ka. liha - imeline! kartulid - imelised! kaste - mmmmm!

ja nüüd ma tellisin endale nigella raamatu ka.

2 comments:

katominaator said...

Tellisid? seda müüakse poes ka ju või on tellides soodsam?

öö said...

tellides on soodsam.
enne käisin poes uurimas, kas on ikka pandav.