Wednesday, October 03, 2012

jätkub: naistetöödnaistetööd



Anonymous tölpa said...
ja köik need autod ja mootorrattad on ise koguaeg tangitud ja töökorras . ma teeks üks kord hea meelega selle tiili... mees teeb süüa ja naine teeb autol pidurid korda.


ma aimasin, et selline kaart siin varem või hiljem välja käiakse. ma nimme jätsin selle teema üldse algsest jutust välja, et äkki ei käida, aga olgu siis seegi kaetud.

see vahetus ei tööta!

sest et nn meeste tööd kestavad, aga naiste tööd ei kesta. mis, mulle tundub, on üks põhjusi, miks meestele neid töid ei meeldi teha. need ei lõppe mitte kunagi ära ju, neid ei saa lihtsalt ära teha, et oleks kaelast ära!

mees vahetab lambipirni ära ja 10 minutise teo järel on mitu kuud mureta. naine peseb pesu (jaa, ma tean, et masin peseb. aga naine sorteerib, valib programmi ja paneb pärast kuivama ja hiljem kappi kahvel!) ja peab kahe päeva pärast jälle pesema. kaks masinatäit. ja nädala lõpus veel kolm.

mees teeb autol pidurid korda ja tükk aega on hea rahulik. eeldusel muidugi, et ta hästi teeb, aga eeldame seda. naine seevastu teeb süüa, ka hästi, ja peab homme jälle tegema. mida paremini täna söögi tegi, seda kindlam on, et midagi ei jäänud homseks ja tuleb jälle nullist alata.

mees teeb trepile käsipuu. väga hästi teeb! kümme aastat püsib hea käsipuu seina küljes, kõikidele meeldib! naine koristab väga hästi toad. aga hiljemalt teisipäeval on jälle segadus majas ja põrand liivane.

nii et kui vahetame, siis kuuks ajaks, mitte nii, et mina parandan täna pidurid ja sina teed süüa, aga homme vaatad sina telekat ja mina... teen jälle süüa ja pesen pesu kahvel.

ja lisaks. teine jama on see, et naistetöid ei saa enamasti edasi lükata. kui kõik kohad on musta pesu täis ja puhast pole üldse, siis PEAB pesema. kui süüa ei ole,  aga pere näljane, TULEB midagi teha. aga suuremat osa meestetöödest saab täitsa vabalt lükata homsesse või järgmisse nädalasse.

5 comments:

maailmaparandaja said...

Juba teist postitust järjest muudkui loen ja noogutan kaasa. Varsti kukub pea niimoodi otsast.

akadeemik said...

Liiga õiget juttu räägid...see noogutamine hakkab juba väsitama :)

kitty said...

ma isegi poleks selle peale tulnud, et keegi peab auto tankimist meestetööks. et nagu, naine viib autoga lapsed lasteaeda (raudselt naistetöö, eks!) ja mees siis läheb võtab pärast eraldi selle auto ja tangib? ei usu.

Anonymous said...

mina sinu asemel oma autoga ei sõidaks.

uitaja said...

Pane kuhugi laikimise nupp, klikiks kogu aeg, aga näe kirjutama satun kole harva :)