Sunday, December 27, 2009

köök

ma usun, et mu kingiedetabelis troonib muffinivorm. selline silikoonist ime. nüüd jubedalt tahaks teha, aga kas kõik maailma muffinid on 90% nisujahust? palun muffiniretsepte, mille tulemus asendaks oodet või soolast suupistet, mitte saia! kuskilt leidsin juustumuffinid, kus asendasin osa nisust vägisi rukkijahuga, eks paistab, kas nii saama. aga veel, veel!
(proffide tordiprits on ka, nii et võib pakkuda ka eriliselt peent kaunistustööd nõudvaid juhiseid.)

4 comments:

kitty said...

et nisu on magus, rukis soolane, kassid emased ja koerad isased?:)

muffin on kord oma olemuselt juba saiake, teed sa ta siis magusa või soolase, sööd eel- või järelroaks.

aga http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7781 sisaldab muud kraami suhteliselt rohkem kui jahu. tulemus on ka pigem justupall kui muffin, aga just on ju hea.

Punapats said...

Kreooli juustu-kartulikoogid
3sl piima
2sl võid
6dl külmi puruks tambitud kartuleid
1.2dl riivitud justu
4 hakitud suvisibulat (ma ei tea mis asi on suvisibul)
soola, värskelt jahvatatud musta pipart ja riivitud muskaatpähklit
2 muna, valged ja kollased eraldi kaunistuseks ürt allikkressi ja kirsstomateid

soojenda hi 220 kraadini ja määri muffinivorm võiga.kuumuta või ja piim keemispuktini, ära lase keema tõusta. lisa piimasegu koos juustu, suvisibula ja maitseainetega puruks tambitud kartulitele. lisa munakollased ja sega hästi läbi.
vahusta munavalged. sega üks-kaks lusikatäit munavalgevahtu kartulisegusse, et tainas vedelamaks muutuks. seejärel sega võimalikult kergete ja ettevaatlike liigutustega sisse ülejäänud vaht.
tõsta segu muffinivormidesse ja küpseta 15 minutit, kuni koogid on kerkinud ja kergelt pruunid.

retsept "450 retsepti kogu maaimast"

Mina, suur ja väike said...

aga tee selle sees üldse kotlette! topid peekonit ka sisse.

Anonymous said...

Muffinites (ja muus koogitamises) saab nisujahu asendada hirsihelvestega (veits kartulihelbeid ka sekka, et NIISKEM jääks). Gluteenivabad jahud on ka.